full screen background image

Promisiuni guvernamentale pentru disponibilizaţii de la Termica

Termica2     Primarul Ion Lungu, a informat astăzi despre discuţiile avute, ieri, la Ministerul Muncii, în legătură cu avizarea proiectului ce prevede plăţi compensatorii pentru angajaţii ce vor fi disponibilizaţi de la Termica.

Lungu a spus că avizul din partea acestui minister va veni, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi. De asemenea, se aşteaptă şi avizul din partea Ministerului de Finanţe.

Lungu: “Am promisiuni că, în cursul zilei de azi, proiectul va fi avizat la Ministerul Muncii, acolo este o comisie de specialitate care se ocupă cu asemenea avize. Am avut discuţii şi la Ministerul de Finţe, la direcţia de specialitate, aşa încât să urgentăm hotărârea de guvern, pentru ca salariaţii în drept de la Termica să poată primi plăţile compensatorii. Dacă va fi nevoie, mă urc în maşină şi mă duc iarăşi la Bucureşti. Asta e realitatea, există birocraţie şi o ştim cu toţii.”

Aproximativ 300 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la Termica în următoarea perioadă, care ar trebui să primească plăţi compensatorii în funcţie de salariu şi de vechime.

De la Ministerul Muncii vor veni aproximativ 7,5 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar