full screen background image

Profanarea drapelului naţional, interzisă prin lege

Tricolor     Profanarea drapelului naţional va fi interzisă prin lege, conform unei prevederi care va fi cuprinsă în noua Constituţie, potrivit unui amendament adoptat, astăzi,  de Comisia de revizuire a Legii fundamentale.

Amendamentul a fost adoptat cu 16 voturi “pentru” şi 3 abţineri.

Astfel, articolul 30, alineatul 7 a fost completat şi va avea următorul cuprins: “Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

Articolul este similar cu cel din Constituţia actuală, având însă adăugirea privind interzicerea profanării drapelului naţional.

Membrii Comisiei nu au fost de acord, însă, şi cu interzicerea profanării imnului naţional, aşa cum se propunea în amendamentul depuns de către deputaţii menţionaţi, argumentând că este dificil de cuantificat ce înseamnă profanarea imnului, dar şi de stabilit care ar fi autorităţile care să dea un astfel de verdict.

comments

comments




Leave a Reply

avatar