full screen background image

Dosarul Loteria II, amânat pentru 25 septembrie

euroi     Tribunalul Bucureşti a amânat miercuri pentru 25 septembrie dosarul Loteria II, în care sunt judecaţi omul de afaceri George Copos şi Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu.

Motivul amânării a fost faptul că CNVM – Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, parte în dosar, a fost preluată de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi această ultimă instituţie trebuie citată în proces.

În momentul în care avocaţii au cerut instanţei să dea un termen mai lung, până în luna septembrie, judecătoarea care se ocupă de acest, Otilia Bomboş, a spus că mass-media o să scrie că procesul este pe rol de “mii de zile, fără să ştie că aceste amânări sunt obiective”.

Camelia Voiculescu nu a fost prezentă la proces, însă George Copos a asistat în sala de judecată.

Întrebat de jurnalişti dacă a dat vreodată bani ca premiere jucătorilor de la alte echipe, George Copos a spus că “niciodată”, el nedorind să comenteze despre condamnarea lui Gigi Becali în dosarul “Valiza”.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane în dosarul Loteria II, printre care se află patronul echipei Rapid, George Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu.

Potrivit DNA, George Copos, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC “Ana Electronic” SA Bucureşti, acţionar majoritar al SC “Ana Grup” SA Bucureşti, este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar