full screen background image

Suceava, capitala unei regiuni cu 3 judeţe

Acatrinei 1210105     Regionalizarea se face în pripă şi fără consultarea o populaţiei, care va fi scoasă la vot în necunoştinţă de cauză, a opinat, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.

„Personal nici măcar acum nu ştiu din ce regiune vom face parte, unde ne-a băgat vicepremierul Liviu Dragnea”, precizat ex-senatorul PRM de Suceava.

Acatrinei critică intenţia de angajare a răspunderii Guvernului pentru noul proiect de organizare administrativ-teritorială a României, reliefând că puterea USL de dedă la practici folosite pe cale largă pe vremea Cabinetului „de tristă amintire”, Emil Boc.

Liderul judeţean sucevean al Partidului România Mare crede că la organizarea şi structurarea regiunilor  trebuie luate în calcul  elemente precum trecutul istoric, tradiţiile şi obiceiurile, afinităţile şi interesele comune, infrastructura de transport, puterea economică, nivelul de trai, în aşa fel încât să nu apară incompatibilităţi şi tensiuni nedorite.

Fostul parlamentar sucevean  este de părere că Suceava ar putea fi capital unei regiuni cu un număr mai mic de judeţe. „În acest nou proiect, nouă ne-ar fi stat bine cu judeţele vecine”, a subliniat Acatrinei, făcând referire la judeţele Botoşani şi Neamţ. Acesta opinează că, în ciuda tuturor prejudecăţilor, Suceava este un judeţ bogat şi că „există interese puternice de a pune mâna pe pădurile Bucovinei şi pe veniturile realizate din exploatarea acestora”.

„În cele din urmă, este necesar să se ţină cont de bogăţiile pe care le are fiecare judeţ, în aşa fel încât să depăşim greutăţile care ne macină în domeniul economic şi cel al nivelului de trai scăzut”, a explicat  preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar