full screen background image

Proiect de promovare online a obiectivelor culturale şi turistice

Biblioteca_Bucovinei_I.G._Sbiera_din_Suceava    Un proiect de promovare online a obiectivelor culturale şi turistice din judeţul Suceava a fost implementat de Biblioteca Bucovinei, informaţiile în acest sens urmând să fie furnizate pe o platformă online şi accesate prin amplasarea de plăcuţe cu coduri QR pe instituţiile de interes.

Instituţia, împreună cu bibliotecile publice din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, dar şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava, va implementa proiectul Descoperă Suceava prin coduri QR.

Aplicaţia, în valoare de 16.900 de lei, este finanţată de International Research & Exchanges Board (IREX), Biblioteca Bucovinei fiind câştigătoare a concursului “Idei de 15.000 + lei” din cadrul programului BIBLIONET.

Proiectul îşi propune crearea şi instruirea unor grupuri de lucru în cadrul bibliotecilor partenere, constituite din câte zece adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 25 de ani, care vor promova în mediul online informaţiile despre obiectivele turistice şi culturale locale.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea platformei www.istorielocala.ro prin publicarea de materiale care descriu obiective locale de interes cultural şi turistic. Informaţiile de pe platforma respectivă vor putea fi accesate prin amplasarea de plăcuţe cu cod QR pe clădirile instituţiilor de interes.

Alături de canalele obişnuite de comunicare, codurile QR pot deveni un mijloc foarte eficient şi creativ de promovare şi informare, o abordare inovatoare pentru a ajuta turişii să se bucure de vizita lor fără a avea nevoie de semne sau pliante.

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale şi poate reprezenta, în mod codificat, adrese de site-uri de internet, iar posesorii de smartphone-uri trebuie doar să scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din dispozitiv pentru ca browserul telefonului să îl direcţioneze spre site-ul de internet codat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza