full screen background image

100 de absolvenţi, angajaţi prin subvenţionare locului de muncă

Mirela Adomnicai     Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava îşi propune creşterea gradului de ocupare a tinerilor cu 1%.

Aceasta în baza noilor oportunităţi de stimulare a ocupării locrilor de muncă din Planul judeţean de stimulare a ocupării tinerilor, Mirela Adomnicăi, directorul executiv al instituţiei, precizând că, simultan, este vizată şi scăderea  cu 1% a ponderii tinerilor în numărul total al şomerilor.

Adomnicăi observă că, în economia ratei şomajului în rândul tinerilor, numărul absolvenţilor este în ascensiune începând cu fiecare lună septembrie, anul trecut, spre exemplu, ajungând la 2.000 de persoane, în luna decembrie.

Şeful AJOFM Suceava precizează că, în 2012, 98 de absolvenţi au beneficiat de subvenţionarea locului de muncă, aceştia reprezentând o componentă de bază a categoriei tineri cu vârsta sub 25 ani, care îngroaşă rândurile şomerilor.

Tot anul trecut, din 19.372 de suceveni încadraţi în câmpul muncii, 5.258  sunt tineri sub 25 de ani(27%), Mirela Adomnicăi apreciind că, în condiţiile economice actuale, „este un rezultat destul de bun”.

Tinerii respectivi au beneficiat de măsuri active specifice stimulării ocupării, după cum urmează: 912  persoane au  făcut obiectul serviciilor de informare şi consiliere, alte 98 de persoane au fost încadrate în urma parcurgerii unui curs de formare profesională, iar 67 au luat primă de încadrare. Pe de altă parte, 303 de tineri marginalizaţi social au încheiat contracte de solidaritate şi beneficiază de subvenţionarea locului de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 116/2002.

comments

comments




Leave a Reply

avatar