full screen background image

Spitalul Rădăuţi, la comisia naţională de acreditare

spital radauti     Dosarul Spitalului Municipal Rădăuţi intră, în luna iunie, la comisia naţională de acreditare (CoNAS), care va analiza raportul evaluărilor şi va decide asupra nivelului de acreditare.

Potrivit managerului spitalului, ing. Dorin Tibeică, acreditarea unităţii este o „provocare majoră”.

Instituţia spitalicească rădăuţeană a avut o primă vizita de evaluare în noiembrie 2012 şi o alta în martie 2013. Ar fi a doua unitate acreditată, după Spitalul Judeţean Suceava, care a primit certificatul de acreditare anul trecut.

Directorul Tibeică a precizat că toate lucrările de reabilitare şi modernizare survenite la spital în timpul celor doi ani de când a preluat mandatul au fost realizate cu scopul de a îndeplini standardele cerute de CoNAS. Cel mai important proiect cu finanţare europeană a fost reabilitarea Ambulatoriului integrat de specialitate, care a costat aproape 2 milioane de euro, din care 1,2 a costat dotarea cu aparatură medicală performantă.

În ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor din spital, în 2012 s-a reuşit echiparea fiecărui pat cu lenjerie şi echipamente, iar pentru îmbunătăţirea echilibrului termic şi a gradului de confort au fost schimbate ferestrele exterioare, din venituri proprii. Totodată, au avut loc reparaţii capitale la spălătoria spitalului, care a fost dotată cu utilaje de ultimă generaţie, astfel că acolo s-au redus cheltuielile simţitor. „Toate aceste reabilitări şi modernizări s-au realizat şi în vederea îndeplinirii standardelor de acreditare, am investit şi în clădirile spitalului vechi care au fost igienizate, au fost modificate circuite”, a precizat Dorin Tibeică.

El a mai spus că un proiect început în acest an, care se va desfăşura şi la anul, este informatizarea spitalului, care va costa 460.000 euro şi va permite integrarea tuturor serviciilor informatice din spital. Un alt proiect, aflat în faza studiului de prefezabilitate, este reabilitarea termică a clădirii spitalului, pentru care trebuie accesate fonduri.

În momentul de faţă, spitalul este catalogat ca fiind unul de rang IV.

comments

comments




Leave a Reply

avatar