full screen background image

Putem avea, în continuare, taxa inversă în agricultură

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în urma eforturilor susţinute ale reprezentanţilor României la ECOFIN, taxa inversă în agricultură va fi menţinută.

Ponta a fost întrebat dacă el crede că obiectivele fixate de FMI privind arieratele şi privatizarea CFR pot fi îndeplinite până la sfârşitul acestei luni.

“Eu cred că pot fi îndeplinite. O să discutăm la momentul la care o să avem toate cifrele”, a spus premierul.

În acest context, el a anunţat că taxa inversă în agricultură va fi menţinută.

“Vreau doar să vă anunţ, apropo că vorbim de măsuri economice, faptul că printr-o activitate susţinută a reprezentanţilor noştri în faţa CE şi a Consiliului la ECOFIN, vestea bună este că vom putea să avem în continuare taxa inversă în agricultură. Ştiţi că expira perioada admisă. Asta înseamnă că eforturile de combatere a evaziunii în agricultură putem să le continuăm”, a arătat Ponta, după şedinţa USL.

El a mai spus că reducerea contribuţiilor la angajator ar descongestiona mediul privat.

“Suntem în acest moment o ţară atractivă pentru investiţii, prin regim fiscal, prin costul forţei de muncă, prin legislaţie, însă toată lumea, toţi cei care vin să investească, văd ca punct care trebuie îmbunătăţit cel referitor la contribuţiile, la taxele şi impozitele pentru costul muncii”, a spus Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar