full screen background image

PNL şi PSD vor forma o echipă mixtă pentru alegerile prezidenţiale

Congres PSD - PC     Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că în protocolul USL va fi prevăzută candidatura pe liste separate la europarlamentare dar cu un program comun al candidaţilor, precum şi constituirea unei echipe pentru prezidenţiale care să pună la punct proiectul candidatului USL.

Liderul PNL a afirmat că în protocolul USL va fi clarificat regimul participării la alegerile europarlamentare, unde formaţiunile parte a alianţei vor merge pe liste separate, dar va exista un program comun.

“La europarlamentare vom candida fiecare dintre partide pe propriile sale liste, ceea ce însă nu va exclude o declaraţie comună, un angajament comun, un program comun ale europarlamentarilor noştri, un program de acţiune în Parlamentul European în interesul României şi în convergenţă cu proiectul de ţară şi cu programul de guvernare al USL”, a declarat Antonescu, după şedinţa USL.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, liderul PNL a precizat că este menţinut angajamentul unui candidat comun al USL, fiind adăugată prevederea pentru constituirea unei “echipe mixte a USL” care să pună la punct “proiectul prezidenţial”.

“Asta nu înseamnă doar o pregătire de campanie, alegerile sunt abia peste un an şi jumătate, asta însemnând construirea unui proiect care să fie coerent, convergent şi cu programele de guvernare şi cu toate obiectivele de ţară pe care USL le-a angajat în faţa alegătorilor”, a mai spus Antonescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar