full screen background image

Bucureştean bătut la un bar din Dărmăneşti

bataie     Un tânăr de 26 de ani, din Bucureşti, a fost bătut într-un bar din comuna Dărmăneşti. Agresorii au refuzat să însoţească la secţie organele de poliţie sosite la faţa locului, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească spray-ului iritant lacrimogen din dotare.

În ziua de 2 mai, în jurul orei 08.13,  prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, N. Cătălin, de 26 ani, din municipiul Bucureşti, a sesizat faptul că a fost agresat fizic de doua persoane, în faţa barului ce aparţine lui M. Sorin, din comuna Dărmăneşti, satul Măriţei.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care a constatat faptul că N. Cătălin se afla în faţa barului ce aparţine lui M. Sorin şi prezenta urme de agresiune în zona feţei, iar, la aproximativ 20 metri distanţă de el, se afla un grup de aproximativ 6 – 7 persoane care erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Din discuţiile purtate cu victima, aceasta a indicat două persoane din acel grup care l-au agresat fizic.

Echipa operativă a solicitat persoanelor din grup să se legitimeze, însa aceştia au refuzat.

În continuare, s-a solicitat lui A. Constantin de 29 ani, din comuna Dărmăneşti și R. Bogdan, de 28 ani, din comuna Şerbăuţi, persoanele indicate de partea vătămată, să însoţească patrula la Postul de Politie Dărmăneşti, în vederea lămuririi situaţiei de fapt, însa aceştia au refuzat.

Mai mult decât atât, R. Bogdan și un tânăr din grup, identificat ulterior ca fiind P. Gabriel de 22 ani, din comuna Dărmăneşti, s-au opus fizic conducerii la sediul postului.

Întrucât grupul de tineri a devenit recalcitrant, încercând să împiedice verbal şi fizic  conducerea spre autospeciala poliției a lui A. Constantin, s-a procedat la folosirea spray-ului iritant lacrimogen din dotare pentru dispersarea lor.

A. Constantin a fost introdus în autospeciala poliţiei şi condus la sediul Postului de Poliţie Dărmăneşti.

Fiind audiată persoana vătămată, a declarat că nu doreşte să formuleze plângere penală împotriva lui A. Constantin şi a lui R. Bogdan pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a lui A. Constantin, R. Bogdan și P. Gabriel, conform prevederilor Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare și provocare de scandal.

De asemenea pe numele celor două persoane care s-au opus măsurii de conducere a lui A. Constantin la sediul poliţiei, respectiv P. Gabriel şi R. Bogdan, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sub orice formă a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei, fapta prev. de art. 2 alin. 1 pct. 4, din legea 61/1991.

comments

comments




Leave a Reply

avatar