full screen background image

2.900 de euro, sustraşi dintr-o felicitare

felicitare decupaj     Poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Păltinoasa au fost sesizaţi, ieri dimineaţă, de către P. Spiridon, de 75 ani, din localitatea Berchişeşti, cu privire la faptul că în seara zilei de 31 mai, în jurul orei 21.00, persoane necunoscute au intrat în locuinţa sa de unde au sustras suma de 2.900 euro.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Păltinoasa şi din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, care în urma verificărilor efectuate a constatat că în seara zilei de 31 mai, în jurul orei 21.00, la locuinţa reclamantului s-au prezentat patru persoane necunoscute, dintre care doi bărbaţi şi două femei, cu un autoturism, care au fost interesaţi să cumpere bunuri alimentare.

P. Spiridon i-a primit în curtea casei sale, unde le-a vândut 35 de ouă, primind o bancnotă de 100 lei. Persoana vătămată a intrat în locuinţă de unde, din dulapul aflat în bucătăria casei, a luat suma de 75 de lei, reprezentând restul datorat persoanelor respective şi a înmânat-o acestora.

Cele patru persoane au plecat de la locuinţa acestuia, revenind după aproximativ 10 minute, când două dintre persoanele necunoscute susmenţionate au solicitat persoanei vătămate permisiunea de a folosi toaleta. După ce au folosit toaleta, cele două persoane s-au urcat în autoturism şi s-au deplasat pe D.J. 209 C, spre centrul comunei Berchişeşti.

După aproximativ 30 de minute, P. Spiridon a constatat faptul că din dulapul aflat în bucătăria locuinţei, de pe raftul de sus, lipseşte suma de 2.900 euro, respectiv 27 bancnote de 100 euro şi 4 bancnote de 50 euro, aflate într-o felicitare, unde a mai găsit doar o bancnotă de 100 euro.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar