full screen background image

Nou sistem de calcul al polițelor RCA

polita rca     Dacă în prezent sunt asigurate mașinile, un nou sistem de calcul al polițelor obligatorii RCA prevede taxarea fiecărei persoane care deține permis auto și dorește să conducă un vehicul pe drumurile naționale sau internaționale, informează Capital.

Astfel, în cazul familiilor cu mai mulți membri care folosesc același automobil, costurile de utilizare ale mașinii s-ar putea aprecia considerabil. În acest sens, asiguratorii încearcă să introducă și o clauză specială care va reuni toți șoferii dintr-o familie pe o poliță unică, valabilă pe un singur automobil.

Cum, în prezent, în România există peste șase milioane de posesori de permise de conducere valabile, acest nou sistem ar putea aduce mai mulți clienți firmelor de asigurări, ținând cont de faptul că numărul mașinilor înmatriculate în statul român nu a ajuns la cinci milioane.

Noile polițe vizează și despăgubirile plătite peste hotare pentru accidentele produse de mașini asigurate în România. Separarea conducătorului auto de mașină, ar putea impune, așadar, obligativitatea asigurării pe plan local a șoferilor care conduc vehicule înmatriculate în alte state.

“Împreună cu mai mulţi asigurători mari vom iniţia un proiect pentru modificare legii RCA.Vom face lobby pentru a trece răspunderea pe şofer. Este nevoie de o schimbare a legii, o normă a supraveghetorului pieţei nu este suficientă”, a declarat Iulius Alin Bucşa, preşedintele directoratului Astra Asigurări, pentru sursa citată.

Firmele de asigurări vor trimite cererile la Guvern spre aprobare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar