full screen background image

5 administraţii locale, sancţionate pentru nesalubrizarea cursurilor de apă

salubrizare ape     Administraţiile locale din Slatina, Vultureşti, Pătrăuţi, Vadu Moldovei şi Baia au fost sancţionate cu avertismente pentru neasigurarea corespunzătoare a salubrizării cursurilor de apă.

Controalele derulate în lunile aprilie şi mai, la cererea Prefecturii, de reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Gărzii de Mediu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au scos la iveală nereguli în realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor de scurgere, care prezintă un grad de colmatare între 5% şi 30 %.

Subprefectul COnstantin Harasim a declarat, astăzi, că rezolvarea acestor situaţii revine primarilor, programul alocat fiind unul permanent.

El a precizat că nu au fost identificate depozite de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, care să poată determina producerea de inundaţii.

Primăriile sunt obligate să afişeze, atât la avizier cât şi prin mijloace informatice disponibile, hărţile cu zonele potenţial inundabile şi a semnificaţiei codului de culori folosit pentru avertizările hidrometeorologice.

De asemenea, administraţiile locale trebuie să-şi completeze stocul minim de mijloace şi materiale de apărare, pentru a avea eficienţă la intervenţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar