full screen background image

Spital din România, nominalizat la “cel mai curat spital din Europa”

spital     Cel mai curat spital din Europa ar putea fi la Braşov! O unitate sanitară privată din România se luptă pentru acest titlu cu alte trei din Germania, Luxemburg şi Irlanda. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au mers la Braşov şi au spus că unitatea de la noi din ţară are cele mai mari şanse să câştige.

În spitalul braşovean nominalizat la titlul de “Cel mai curat spital din Europa” regulile de igienă sunt foarte stricte.

“Folosim dezinfectanţi de înaltă clasă, de nivel înalt, pe care-i rotim conform reglementărilor în vigoare, curăţenia în saloane se face după grafice bine puse la punct. Facem probe de autocontrol lunar pentru a vedea starea de curăţenie microscopică a spitalului”, a spus Andreea Moldovan, specialist boli infecţioase.

La etajul la care se află blocul operator sunt circuite separate pentru intrarea personalului, manipularea instrumentarului şi pentru evacuarea deşeurilor. Totul pentru a evita contaminările.

După ce materialele au fost spălate, dezinfectate, au fost împachetate, se introduc în aparatul de sterilizare, este un aparat de sterilizare cu aburi, funcţionează la 134 de grade Celsius, totul este automatizat. “Deşeurile se colectează separat, cele biologice separat, cele toxice separat şi deŞeurile separat. Avem circuite pentru fiecare tip de deşeuri, colectarea se face în recipienţi speciali cu pictogramă deşeu toxic sau deşeu biologic”, a spus Ioan Cotoară, director îngrijiri medicale.

Aici sau faci sau nu faci, nu există să faci ceva pe jumatăte, totul pleacă de la infrastructură”, a spus Bogdan Anghelace, managerul spitalului. Unitatea sanitară are 200 de angajaţi, un bloc operator format din trei saloane ultra moderne şi 100 de paturi. Rezultatul competiţiei între spitale va fi dat în câteva săptămâni.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza