full screen background image

“Dimensiuni civice pentru zodia adolescenţei”, la Suceava

dimensiun     Un important concurs de proiecte are loc astăzi la Palatul Administrativ din Suceava. Acţiunea este parte a proiectului “Dimensiuni civice pentru zodia adolescenţei”. Proiectul este finanţat de Fondul pentru Inovare Civică.

La palatul Administrativ s-au prezentat elevi de la 10 şcoli din judeţ, elevi ce fac parte din cluburile Civitan 14, înfinţate în şcolile respective. Copiii au învăţat în cadrul programului să construiască un proiect pornind de la nevoile civice identificate chiar de ei.

Camelia Răceanu, responsabila de această acţiune, spune că, în prima fază a proiectului, fiecare club din cele 10 şcoli participante a primit câte un reportofon, o cameră foto şi caiete în care elevii să-şi noteze ideile.

Cele 10 proiecte sunt jurizate de o comisie din care fac parte un reprezentant al fundaţiei Speo, un reprezentant al Consiliului Judeţean, al Inspectoratului Şcolar şi 10 cadre didactice de la unităţile şcolare participante. Cei 10 profesori nu pot vota proiectul şcolii unde profesează.

Şcolile intrate în proiect sunt din Bosanci, Câmpulung Moldovenesc, Dumbrăveni, Gura Humorului, Ipoteşti, Plopeni, Pojorâta, Siminicea, Şcheia şi Udeşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar