full screen background image

Bătălie mare pentru contractul de întreţinere a străzilor sucevene

asfaltari 2     Zilele acestea expiră termenul de depunere a ofertelor pentru licitaţia de atribuire a serviciului de reparare şi întreţinerea străzilor din municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu  declarat că noul contract va fi semnat pentru o perioadă de 2 ani, şi nu de un an ca până acum, în aşa fel încât Primăria să-şi poată face şi aplica o strategiei în domeniu. Lungu precizează că, în situaţia contractului semnat pe durata unui singur an, acesta, după nelipsitele contestaţii, intra în vigoare abia în toamnă, când aproape că nu se mai puteau face intervenţii.

Edilul şef spune că valoarea noului contract este cuprinsă între 28 şi 34 de milioane de lei(circa 7,8 milioane de euro), fără TVA, acesta având o valabilitate de 24 de luni, începând cu data parafării. Doritorii a se înscrie în cursă  trebuie să aibă o cifră de afaceri totală de minim 56 de milioane de lei, în ultimii 3 ani şi să facă dovada că, în ultimii 5 ani, au avut lucrări similare în valoare de 28 de milioane de lei, fără TVA. Şeful municipalităţii sucevene prevede că şi, în acest  sector, ca şi în cazul serviciului de salubritate stradală, se va da o adevărată bătălie.

„Sper ca, după ce se va termina bătălia, pentru că, şi în acest caz, cu siguranţă, vom avea o bătălie, timp de 2 ani, să avem linişte şi să ne facem, cât de cât, o strategie, de asfaltare a acestor străzi. Aşa cum se ştie, din cauza întârzierii aprobării bugetului local, aşa cum s-a întâmplat în acest an, ajungem cu semnarea contractului în luna octombrie, iar două luni până la sfârşitul anului, nu se mai poate face nimic, din cauza frigului”, a evidenţiat şeful administraţiei locale, Ion Lungu.

În prezent, serviciul de  reparare şi întreţinere a străzilor este atribuit, prin licitaţie publică, către o asociere formată din societăţile comerciale SUCT Suceava şi Florconstruct Suceava. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor, în vederea menţinerii parametrilor geometrici a suprafeţelor carosabilului şi îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului rutier din municipiul Suceava, în funcţie de necesităţi.

Contractul este valabil pentru o perioadă de 12 luni şi are o valoare de 14 milioane de lei (circa 3 milioane de euro).

comments

comments




Leave a Reply

avatar