full screen background image

300 de oameni vor fi angajaţi în industria de apărare

vosganian     Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune că în perioada următoare nu vor mai fi operate disponibilizări la companiile din portofoliul ministerului, ci dimpotrivă se are în vedere angajarea a 300 de persoane în industria de apărare.

“Nu mai avem disponibilizări în perioada urmatoare, ci dimpotrivă am negociat la sânge cu Ministerul Finanțelor să facem angajări. Vrem să angajăm 300 de persoane în industria apărării. Dar vom discuta în 17 iunie când vom avea o primă discuție în Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind relansarea acestui domeniu. Nu discut despre disponibilizări după privatizări, dar noi nu avem în vedere disponibilizări și nici nu avem în vedere în acest moment intrarea în insolvență a vreuneia dintre companii. Avem să știți companii care în mod cu totul neașteptat au înregistrat pierderi. Mă refer la Plafar, la Romaero”, a declarat Varujan Vosganian într-o conferință de presă.

Ministrul Economiei a precizat că în condiții normale aceste companii nu ar trebui să înregistreze pierderi.

“Preferăm să urgentăm privatizarea decât să trecem la insolvență. Am discutat deja cu Guvernul în legătură cu dorința noastră de a privatiza Romaero. Nu avem timp să așteptăm ca statul să ajungă bun manager, pentru că nu va mai avea ce să managerieze atunci. Concluziile în ceea ce privește capacitatea statului de a manageria sunt definitive”, a adăugat ministrul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar