full screen background image

Mirosul de la staţia de epurare va rămâne o problemă

statie de epurare     Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, este vorba de o problemă tehnică, deoarece firma Dytras, din Spania, nu a efectuat probele tehnologice necesare.

Mai mult, edilul şef al Sucevei a declarat că se caută soluţii pe termen scurt şi pe termen mediu.

Pe termen scurt, nămolul va fi tratat cu clorură de var, iar apoi va fi transportat la groapa de zgură de la Termica. Pe termen mediu, Lungu încă aşteaptă părerile specialiştilor pentru a rezolva problema.

Lungu: “Suntem în această situaţie din cauza unui ghinion cu firma Dytras, pentru că, deşi lucrările fizice s-au terminat, nu s-au făcut probele tehnologice la staţia de nămol. Nămolul trebuie acum cărat, dar el trebuie să aibă un anumit grad de uscare. Din proiectul care a fost, acest nămol trebuie cărat pe câmp, pentru a deveni îngrăşământ agricol.”

Încă un incovenient în rezolvarea situaţiei a apărut recent, când s-a cerut executarea scrisorii de garanţie. Potrivit lui Lungu, cele aproximativ 1,4 milioane  de euro sunt depuse într-o bancă din Spania, iar acum se fac demersuri pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României din Spania pentru a putea recupera banii.

Primarul Ion Lungu şi-a cerut scuze faţă de locuitorii muncipiului Suceava pentru disconfortul creat de mirosul provenit de la staţia de epurare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar