full screen background image

Micul trafic de frontieră, încă suspendat

micul-trafic3     Sucevenii din zona graniţei cu Ucraina mai au de aşteptat până când vor beneficia de micul trafic de frontieră. Acesta este suspendat ca urmare a blocării negocierilor pentru încheierea unui nou acord.

La întâlnirea cu ambasadorii din Ucraina şi Austria, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că a purtat corespondenţă cu Ministerul Afacerilor Externe, numai că rezultatele nu sunt pozitive.

Nechifor: “Din păcate, legislaţia românească şi, mai ales, cea din spaţiul Schengen, ne pune în situaţia în care să nu putem face acest lucru atât de uşor cum am vrea. Însă, n-am abandonat ideea şi sunt convins că vom găsi o formulă, eventual să schimbăm denumirea, prin care să putem facilita un transfer mai uşor la frontieră pentru persoanele care au aceste drepturi. Mă refer aici, în primul rând, la reprezentanţi ai administraţiei publice locale, dar mă gândesc şi la mediul de afaceri şi la mediul universitar.”

În prezent, pe teritoriul judeţului Suceava sunt funcţionale punctele internaţionale de trecere a frontierei Siret, în regim rutier, şi Vicşani, pe transport feroviar.

Regimul de mic trafic de frontieră este prevăzut pentru localităţile Ulma, Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei, Climăuţi şi Văşcăuţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar