full screen background image

Urmăriri şi focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist

tigari 2     Ieri, în jurul orei 12, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au depistat în trafic, pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, un autoturism marca Audi A3, cu numere de înmatriculare specifice Angliei, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabanda.

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care poliţiştii au procedat la urmărirea maşinii. După aproximativ 2 km, şoferul a oprit pe marginea carosabilului, a abandonat autoturismul şi a fugit spre lunca râului Suceava.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestuia, însă bărbatul a ignorat somaţiile verbale, fapt pentru care s-a folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

La scurt timp, bărbatul a fost identificat ca fiind Valentin C., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, care în prezent este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 4.900 pachete ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 49.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul marca Audi A3, în valoare de peste 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F.Brodina, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar