full screen background image

România şi Ucraina trebuie să intensifice colaborarea transfrontalieră

dialog buco     Guvernatorul Regiunii Cernăuţi consideră că trecerile ilegale de frontieră şi contrabanda reprezintă “probleme nerezolvate” atât pentru România, cât şi pentru Ucraina.

MIhail Papiev a declarat astăzi, cu prilejul manifestării “Dialog Bucovinean” de la sediul Palatului Administrativ Suceava, că măsurile luate până acum nu au fost suficiente, trebuind intensificată colaborarea pe această linie.

Papiev: “Proiectul de colaborare transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova a cunoscut un dezechilibru din cauza procedurilor imperfecte de alocare a fondurilor europene. Regiunile de frontieră sunt condamnate să rezolve împreună toate problemele ivite, astfel încât recunoaşterea identităţii Bucovinei în întregul ei trebuie să scoată în evidenţă abordări europene.  Până acum am arătat că Bucovina a fost un succes în domeniul cultural, dar e necesar să extindem colaborarea la toate sectoarele”.

La întâlnirea “Dialog Bucovinean” participă 4 ambasadori din România, Ucraina şi Austria care, alături de oficiali suceveni şi de specialişti, dezbat aspecte legate de dezvoltarea energiilor regenerabile, a schimburilor turistice şi culturale.

Participanţii vor efectua după amiază o vizită la doi importanţi agenţi economici din domeniul prelucrării lemnului din Rădăuţi, după care vor ajunge şi la atelierele de ceramică de la Marginea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar