full screen background image

Înşelată cu 3.000 de lei prin “metoda accidentul”

Mobil     O femeie de 69 de ani, din municipiul Suceava, a  sesizat, ieri, faptul că a fost înşelată prin telefon de o persoană necunoscută, care, sub pretextul că fiica ei a avut un accident şi a accidentat un copil, a determinat-o să trimită suma de 3.000 de lei, pe numele M. Blaga.

Din verificări a reieşit faptul că în data de 27 mai, în jurul orei 09, o persoană neidentificată a apelat numărul de fix al numitei C. Ariadna, prezentându-se ca fiind medic, au discutat şi i-a comunicat că fiica sa a avut un accident şi se află internată în spital şi că a accidentat un copil.
Acesta i-a comunicat că trebuie să trimită suma de 3.000 de lei, pentru ca acest copil  accidentat să fie salvat.

La solicitarea presupusului medic, s-a prezentat la o sucursală bancară din municipiul  Suceava şi a depus suma de 3000 lei.

Revenind la domiciliu, l-a contactat telefonic pe presupusul medic şi i-a comunicat codul de ridicare a banilor.

Ulterior, contactând-o pe fiica sa, reclamanta a realizat că aceasta nu a fost implicată în niciun accident şi că de fapt este vorba de o înşelăciune.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de lucrători din cadrul BIC Suceava în vederea identificării autorului şi soluţionării procedurale a cauzei.

Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri.

O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă şi solicită sume de bani pentru a efectua anumite activităţi.

Nu daţi curs acestor solicitări, deaoarece nu constituie decât mijloace de îmbogăţire facilă pentru infractori, prejudiciul fiind greu de recuperat ulterior.

comments

comments




Leave a Reply

avatar