full screen background image

“Dialog Bucovinean” continuă în Suceava

dialog buco 2     Patru ambasadori şi oficialităţi din România, Ucraina şi Austria participă astăzi, în Suceava, la cea de a III-a ediţie a evenimentului “Dialog Bucovinean”.

Tema de dezbatere a simpozionului de anul acesta este “ECO BUCOVINA – perspective de dezvoltare”. Au fost prezentate multe lucrări bine susţinute şi documentate.

La rând lor, diplomaţii invitaţi la “Dialog Bucovinean”, mai exact ambasadorul României la Kiev, ambasadorul Ucrainei în România, ambasadorul Austriei în Ucraina şi ambasadorul Austriei în România şi-au exprimat dorinţa ca această manifestare să continue şi anul viitor.

dialog buco 3Mai mult, potrivit lor s-au găsit modalităţi de a colabora în diferite domenii cu ar fi turismul, mai exact turismul cultural, dezvoltarea IMM-urilor.

Ambasadorul României în Ucraina, Cornel Ionescu, a declarat că modelul “Dialogului Bucovinean” poate fi urmat şi de alte judeţe şi regiuni din România,  respectiv Ucraina.

Evenimentul Dialog Bucovinean continuă în acestă după-amiază cu o vizită la Rădăuţi şi Marginea.

Oaspeţii din Ucraina şi Austria vor vizita cele două fabrici cu capital austriac şi centrul de Ceramică neagră de la Marginea.

dialog buco 4Anul viitor, manifestarea va avea loc la Cernăuţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar