full screen background image

4 minori reţinuţi după mai multe furturi

furt     În urma continuării verificărilor privind furturile comise de persoane necunoscute din locuințele persoanelor vătămate, M. Gabriel, la data de 10 mai, și B. Constantin, la 12 mai, ambele din comuna Șcheia, în urma activităților informativ-operative și de cercetare desfășurate, au fost identificați suspecţii R. C., de 13 ani, C. E., de 12 ani, B. I., de 12 ani, toţi din comuna Şcheia şi O. G., de 12 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care în ziua de 10 mai, în jurul orelor 17,00 – 17,30, după ce au observat că persoana vătămată, M. Gabriel, a plecat de la domiciliu, au pătruns în curte, prin escaladarea gardului împrejmuitor, și intr-o anexă fără ușă de acces, de unde au sustras un picamer și o pompă submersibilă, pe care le-au valorificat în aceeași seară pentru suma de 50 lei. Bunurile au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

Pe 12 mai, în jurul orelor 12,30- 13,00, minorii au pătruns în curtea locuinței în construcție proprietatea lui B. Constantin, din comuna Șcheia, au sustras cablurile electrice de la pompele din cele două puțuri și de la instalația de iluminat din exterior, au pătruns în imobilul în construcție, neprevăzut cu ferestre sau uși, unde au rupt, prin îndoire repetată, mai multe capete din țeavă din cupru cu diametrele de 15 mm și 22 mm de la instalația de încălzire de sub pardoseala nefinisată și câteva capete ale cablurilor electrice de la instalația electrică.

A doua zi au încercat să valorifice sârma de cupru la un centru de colectare a fierului vechi, de unde a fost recuperată cantitatea de 2,6 kg țeavă din cupru. Din cercetările efectuate a rezultat că cealaltă cantitate de metale neferoase sustrase a fost vândută unei persoane din municipiul Suceava, ce urmează a fi identificată.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar