full screen background image

36 de persoane, printre care patronul Florconstruct, reţinute în cazul de evaziune de 9,8 mil.euro

BCCO     36 de persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciul de aproape 10 milioane de euro. Au fost audiate nu mai puţin de 92 de persoane, dintre care 36 au primit ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.

Mai mulţi afacerişti din judeţ, mulţi din domeniul construcţiilor, au fost aduşi ieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, în urma a nu mai puţin de 167 de percheziţii efectuate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu prejudiciul de 10 milioane de euro.

Printre aceştia se numără patronul firmei Florconstruct Suceava, omul de afaceri Vasile Florea. Omul de afaceri a fost reţinut de autorităţi pentru 24 de ore.

Acesta ar fi acuzat de evaziune fiscală şi aderare la grup infracţional organizat, fiind acuzat de afaceri cu facturi fictive în valoare de 4,6 miliarde de lei vechi.

Inspectoratului de Poliţie Suceava anunţa luni că “pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat cu ramificaţii pe aproape întreg teritoriul ţării, având drept scop sustragerea de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului centralizat al statului prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive având ca rezultat diminuarea bazei impozabile şi însuşirea în mod ilegal a sumelor de bani provenite din aceste activităţi”.

Nucleul grupului infracţional ar fi şase tineri din judeţul Suceava, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar