full screen background image

Becali și-a recunoscut vinovăția în fața instanței

ANAF - BECALI - CONFERINTA     Patronul Stelei, Gigi Becali, și-a recunoscut vinovăția, luni, în fața instanței, într-un nou termen al dosarului Valiza.

Becali a recunoscut că a antedatat două contracte, prin acest mod, Victor Pițurcă, Gheorghe Radu Marino și avocata Alina Ciul scăpând de acuzații.

“Eu am falsificat, eu am făcut tot pentru a-mi lua banii. Zic hai să pun doi martori, Volcinschi şi Piţi. Piţurcă habar n-avea. I-am zis, hai că e un contract cu teren. A semnat şi a plecat. Doamnă judecător, hai să zicem că nu am falsificat, ci antedatat. Sună mai bine, nu mă condamnă […] Am antedatat acele acte doar pentru a-mi recupera cei 1.700.000 de euro.”, a declarat Becali, în Instanţă, potrivit GSP.

Gigi Becali a declarat judecătorilior că de când a intrat în lumea fotbalului a încercat să înlăture corupţia, reafirmând că nu poate spune premierii corupţiei, iar în sensul acesta a vorbit şi cu oficiali străini, care i-au spus că în alte state este permisă premierea în regulamente.

Omul de afaceri a povestit apoi cum a intrat el în fotbal, dar şi despre meciul cu Gloria Bistriţa, după care a fost acuzat de dare de mită. Finanţatorul FC Steaua le-a spus judecătorilor din complet că nu le poartă pică şi le cere doar să îl lase să vorbească.

“Vă dau cuvântul meu de onoare, nu vă port nicio pică, vreau să mă lăsaţi să vorbesc. Da, am promis 5.000, 10.000 pentru meci egal şi 10.000 pentru victorie. În ce condiţii? În 2000, când am intrat în fotbal, am zis: «De azi înainte nu se mai fac blaturi, nu se mai fac aranjamente cu arbitri. În 2003, am devenit oficial cu acte – în 2000 eram doar finanţator -, am ajuns proprietar, patron la clubul Steaua. În 2006 mai erau patru etape. Rapidul parcă era înainte. Dau un telefon şi îi spun lui Horoba: «Nea Ioane, jucaţi cu Rapidul, vreau să dau şi eu o primă la jucători. El vorbeşte cu nea Jean. Nea Jean era blătuitorul blătuitorilor. La vremea aia patronii erau stăpâni şi jucătorii semi-sclavi. Am urmărit autocarul şi când erau la masă am mers la ei. Nu am umblat cu sacoşa cu bani, am fost şi am vorbit cu ei. Eu din fugă le-am spus că pentru egal dau 5.000 şi pentru victorie dau 10.000. Eu am plecat după discuţia cu Horoba, pentru că mi s-a părut ciudat să refuze oferta. Aranjmentele erau făcute cu Jean Pădureanu, în opinia mea. La restaurantul Perla m-am adresat direct jucătorilor echipei. Oricum n-a putut să facă blaturi până la capăt, că următorul meci a fost cu Farul şi l-a pierdut”, a mai declarat Becali.
În decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis în judecată în dosarul “Valiza” de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Victor Piţurcă a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino au fost acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar