full screen background image

Bani mai mulţi pentru programele de oncologie şi diabet

Oncology     Pentru programul de oncologie s-au alocat peste 9,6 milioane de lei, iar pentru cel de diabet peste 15,2 milioane de lei, creşteri de buget fiind înregistrate şi pentru programele de ortopedie şi endocrinologie.

Potrivit reprezentanţilor CAS Suceava, o parte din medicamentele care se eliberau prin farmacia cu circuit închis a Spitalului Judeţean Suceava vor fi eliberate, pe bază de prescripţie medicală emisă de medicii specialişti oncologi, prin farmaciile cu circuit deschis cu care CAS are încheiate contracte pentru derularea programelor naţionale de sănătate.

Începând cu luna aprilie se derulează un nou program naţional prin Spitalul Judeţean Suceava, mai exact, programul de chirurgie vasculară. Acest program are alocată suma de 51.000 de lei.

Subprogramul de tratament al persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză nu mai sunt derulate prin CAS, conform legislaţiei in vigoare, fiind derulate prin Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru asistenţa medicală dentară, CAS nu are alocat buget, astfel încât nu a  încheiat contracte cu furnizorii care au depus cereri de contractare, urmând ca în momentul alocării bugetului să încheie şi aceste contracte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar