full screen background image

Azi se afişează lista copiilor înmatriculaţi la clasa pregătitoare şi clasa I

clasa pregatitoare     Unităţile de învăţământ afişează vineri lista finală a candidaţilor înmatriculaţi la clasa pregătitoare şi clasa I.

Părinţii copiilor care nu au fost înscrişi la vreo unitate de învăţământ vor depune în perioada 27 – 31 mai o cerere în acest sens la unitatea şcolară unde există locuri disponibile iar şcolile vor transmite cererile la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în vederea soluţionării oricărei situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat în prima etapă de înscriere la nivel naţional 163.743 cereri de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013 – 2014, dintre acestea 130.950 fiind pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie iar 32.950 – pentru copiii care împlinesc 6 ani după această dată.

În cea de-a doua etapă de înscriere, cuprinsă între 8 şi 17 mai, MEN a centralizat la nivel naţional 9.344 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Dintre acestea 7.119 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie iar 2.225 – pentru aceia care împlinesc 6 ani după data menţionată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar