full screen background image

Judeţele nu se vor desfiinţa în urma regionalizării

dragnea     Judeţele nu se vor desfiinţa în urma regionalizării şi nu vor exista guverne regionale, a declarat, joi, la Iaşi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

“În ceea ce priveşte judeţele, judeţele nu se desfiinţează. Judeţele au o tradiţie veche în această ţară, reprezintă o formă administrativă cu care cetăţenii s-au obişnuit. Mare parte din judeţe era şi înainte, în 1862. Faptul că în România există judeţe încă din 1862 a creat dezvoltarea unui sentiment de apartenenţă la comunitate. Sentimentul de apartenenţă la un judeţ este profund. Cei care propun desfiinţarea judeţelor greşesc, pentru că ar însemna multiplicarea centralizării de azi, (…) cu toate butoanele la Bucureşti”, a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a precizat că în toate statele europene în care există regiuni există şi subdiviziuni corespunzătoare judeţelor. Reşedinţele acestor judeţe, a subliniat Dragnea, vor deveni poli de dezvoltare zonală şi vor avea fonduri pentru regenerarea urbană, iar zonele rurale vor fi stimulate să se asocieze acestor oraşe astfel încât sistemul administrativ din România să fie ca o plasă, astfel încât încet, încet să avem regiuni de dezvoltate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar