full screen background image

Camere video pe drumurile judeţene

cameravideo    Şase camere video care vor înregistra imagini ce vor putea fi vizualizate online au fost amplasate pe principalele două drumuri naţionale din judeţul Suceava.

Aparatele au fost montate în puncte care asigură o vizibilitate bună şi în care, în sezonul de iarnă, apar cel mai adesea probleme de trafic. Investiţia aparţine Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, iar camerele ar urma să devină funcţionale în cel mai scurt timp, chiar de săptămâna viitoare.

Camerele prin care va putea fi vizualizată online starea carosabilului şi celelalte detalii legate de trafic vor fi amplasate pe Mestecăniş, în două puncte, precum şi la Poiana Stampei şi în Pasul Tihuţa. Alte două camere au fost amplasate pe DN2, una la Vadu Moldovei, la intrarea în judeţ dinspre Iaşi, şi una la Cumpărătura. Traficul va putea fi vizualizat pe site-ul drdpiasi.ro, la secţiunea stare DN-video, care are o secţiune dedicată judeţului Suceava.

Camerele au fost deja amplasate, iar până la punerea lor în funcţiune mai sunt de stabilit o serie de detalii tehnice.
Scopul acestui sistem video online este ca şoferii să poată verifica cu uşurinţă starea drumurilor naţionale, înainte de a pleca la drum.

comments

comments




Leave a Reply

avatar