full screen background image

Astăzi, la Iaşi, Lungu cere bani pentru Termica

Lungu 10     Primarul Sucevei, Ion Lungu, va cere, astăzi, vicepremierului Liviu Dragnea,  cu prilejul întâlnirii pe tema regionalizării, ce are loc la Iaşi, o audienţă pe tema promovării unui act normativ al executivului din Capitală, prin care salariaţilor concediaţi de la Termica să li se acorde suportul financiar necesar, potrivit legislaţiei în vigoare.

„Este vorba despre plata veniturilor de  completare a persoanelor disponibilizate şi trecute în şomaj. Săptămâna trecută an avut discuţii cu secretarul de stat Matache şi urmează să solicit o întâlnire şi domnului vicepremier Liviu Dragnea, astfel încât să fim incluşi pe lista din hotărârea de Guvern ”, arată Lungu, menţionând că în cauză estre suma de 7,32 milioane de lei.

Suma cu titlul de ajutor de şomaj, se va adăuga, potrivit primarului Sucevei, la cele 11 milioane de lei acordate de Termica şi Primărie. Consiliul Local al municipiului Suceava se va întruni într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind aprobarea unei noi variante a programului de restructurare a firmei de termoficare în sistem centralizat din Lunca Sucevei.

„Aceasta trebuie mai întâi negociat cu sindicaliştii şi aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termica, după care va fi dezbătut în plen. Cred că mi-am făcut datoria faţă de Termica şi salariaţii de la această societate şi am dat mai mulţi bani faţă de câţi ne-am angajat”, a subliniat edilul şef al Sucevei, Ion Lungu. Directorul general al Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu anunţa, că 280 dintre cei 570 de angajaţi al firmei de termoficare vor fi trimişi acasă la sfârşitul lunii mai sau, cel mai târziu, la începutul lui iunie.

Deciziile de concediere colectivă au fost date după Sărbătorile pascale, aşteptată fiind să treacă perioada de preaviz, care a fost acordată disponibilizaţilor, conform prevederilor legale în vigoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar