full screen background image

Termica are din nou conturile blocate

Lungu 11     Chiar dacă Primăria Suceava a achitat până acum aproximativ 29,5 de milioane de lei către Termica, societatea se confruntă în continuare cu probleme. O societate care a furnizat, iarna trecută, cărbune, a cerut blocarea conturilor deoarece firma suceveană nu a respectat graficul de eşalonare a plăţilor, plătind un alt furnizor de cărbune.

Creditul de 12 milioane de lei pentru Termica a fost aprobat, de aceea mâine se va întruni Consiliul Local, într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia suma să fie rectificată şi virată în conturile societăţii de termoficare.

Primarul Ion Lungu a explicat în cursul conferinţei de presă de miercuri că Primăria şi-a achitat datoriile faţă de Termica:

Legat de ceea ce se întâmplă astăzi la Termica, de blocarea conturilor, vreau să vă spun că Primăria Municipiului Suceava şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat. Am achitat, inclusiv cu acest credit, până în prezent, 295 de miliarde de lei în acest an, practic noi nu mai avem datorii la Termica. În urma discuţiilor purtate la Primărie şi din ce am înţeles eu, cei de la societatea de cărbune le-au blocat conturile celor de la Termica pentru că nu au respectat graficul de plăţi şi au plătit un alt furnizor de cărbune. Noi ne-am făcut datoria, mai departe aceste chestiuni trebuie rezolvate la Termica. Am făcut un efort extraordinar de mare, aşa cum se poate observa, ori dacă am scăpat de acestă mare problemă care se cheamă Termica, Primăria Suceava se poate orienta spre celelalte domenii de activitate: străzi, apă, transport, salubritate, pentu a furniza servicii de calitate în Suceava.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar