full screen background image

Primăria Suceava nu poate vinde apartamentele ANL

anlsv     Primăria Suceava nu reuşeşte să vândă apartamentele ANL, deoarece sunt mai scumpe decât cele de pe piaţa liberă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, intenţionzează să facă o interpelare la nivel central pentru a se recalcula preţurile pe mp la aceste apatamente.

Mai mult, Lungu a declarat că nu este normal ca un apartament ANL din centrul Bucureştiului să coste cât un apartament în municipiul Suceava. În momentul de faţă un mp costă în cazul unui apartament ANL în jur de 410 euro.

Lungu: “Preţul apartamentelor ANL este mai mare decât preţul apartamentelor pe piaţa liberă, ca atare nu am reuşit să vindem niciun apartament. Am făcut această observaţie, mai exact să fie un preţ diferenţiat. Nu poate fi acelaşi preţ în zona centrală a Bucureştiului şi acelaşi preţ în comuna Cucuieţii din Deal, pentru că şi în comune sunt blocuri ANL. Preţul este unitar în toată ţara şi la fel la Suceava. Cu preţul de 408 euro pe metru pătrat, când se face valoarea totală, un apartament ANL iese mai scump decât un apartament pe piaţa liberă. Cei care au condiţii să cumpere apartamentul după 5 ani de stat în chirie, nu mai cumpără acel apartament, merg şi cumpără de pe piaţa liberă.”

Agenţia Naţională pentru Locuinţe condiţionează construirea de noi apartamente de vânzarea celor existente.

În municipiul Suceava ar fi de vânzare în jur de 200 de apartamente ANL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar