full screen background image

Localităţi din judeţul Iaşi, afectate de grindină

grindină     Mai multe localităţi din judeţul Iaşi au fost afectate, marţi seară, de ploi torenţiale şi de grindină, printre localităţile unde s-au înregistrat pagube fiind comunele Focuri, Coarnele Caprei şi Cepleniţa, unde au fost distruse culturi agricole pe suprafeţe importante.

Cele mai afectate au fost localităţile din nordul judeţului Iaşi, unde timp de oră a plouat torenţial şi s-a semnalat grindină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În localitatea Cepleniţa, culturile agricole au fost distruse aproape în totalitate de grindină, iar mai multe animale rămase pe câmp au fost rănite de bucăţile mari de gheaţă.

În comuna Focuri, grindina a afectat în special pomii fructiferi.

O rupere de nori s-a înregistrat în localitatea Coarnele Caprei, primarul localităţii Laurenţiu Grigoraş susţinând că “există pagube destul de mari”, dar că situaţia este în curs de evaluare.

Subprefectul Bogdan Abălaşi a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că primarii din localităţile afectate evaluează situaţia în teren, dar că nu există deocamdată o situaţie clară a pagubelor înregistrate.

“La Cepleniţa a bătut grindina tare, iar la Coarnele Caprei a plouat mai mult decât s-a estimat. Pagubele sunt în curs de evaluare, vom avea o situaţie exactă în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.)”, a afirmat subprefectul Bogdan Abălaşi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar