full screen background image

Plăţile pentru disponibilizaţii de la Termica, sub semnul întrebării

Termica     Cei 273 de salariaţi ai societăţii sucevene Termica, care vor intra în şomaj la sfârşitul lunii, se tem că nu vor primi plăţile compensatorii.

Ei cer zilnic lămuriri conducerii unităţii, după ce directorul Ovidiu Dumitrescu nu a confirmat suma medie de 36.000 de lei care ar urma să revină unui angajat disponibilizat.

El a declarat că se poartă în continuare “discuţii şi negocieri” cu principalii debitori şi că plăţile către viitorii şomeri vor fi “influenţate de rapiditatea cu care vor fi recuperate o parte din restanţe”.

“Oferim explicaţii angajaţilor, dar nu putem da asigurări ferme în privinţa banilor pe care îi vor încasa“ a accentuat Dumitrescu.

Disponibilizările colective au fost hotărâte în urma unui plan de reorganizare adoptat de Consiliul de Administraţie al societăţii, după care, într-o şedinţă a Consiliului Local, a fost adoptat planul de reorganizare.

Persoanele disponibilizate provin din sectorul de producţie al agentului termic, în contextul în care în apropierea Termica a început construcţia noii centrale de cogenerare care, conform contractului cu municipalitatea, urmează să fie dată în folosinţă pe 9 noiembrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar