full screen background image

Primăriile se împrumută pentru a putea plăti arieratele

arierate     Primăriile sucevene continuă să se lupte cu arieratele.

Mai multe administraţii locale au restanţe la plata datoriilor mai vechi de 90 de zile, lucru care le împiedică să deruleze investiţii noi sau să le continuie pe cele vechi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, declară că, deşi în ultimele luni au fost reduse considerabil, arieratele Primăriilor depăşesc 14 milioane de lei.

El a menţionat că localităţile cu datorii importante sunt Vatra Dornei, Gura Humorului, Liteni, Adâncata, Dumbrăveni, Iaslovăţ, Mitocul Dragomirnei, Ostra, Panaci, Şcheia, Udeşti, Ulma şi Zvoriştea.

Nechifor a mai spus că va purta discuţii cu Direcţia de Finanţe Publice Suceava pentru a găsi o modalitate prin care sumele care vor fi alocate prentru autorităţile locale în trimestrul al III-lea să fie transpuse în trimestrul al II-lea, pentru ca, până la sfîrşitul lunii mai, să se poată face şi alte plăţi restante către furnizori.

“Guvernul României mai găseşte resurse pentru a continua acel fenomen de împrumut pentru autorităţi publice locale. Dobânda este una foarte mică – 5,25% -, iar împrumutul este pe un termen rezonabil, de 5 ani.”, a precizat Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar