full screen background image

Focuri de armă trase pentru reţinerea unui contrabandist

contrabanda     Aseară, în jurul orei 21.00, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat o persoană care se deplasa cu un atelaj hipo, de la frontiera de stat către localitatea Bilca, judeţul Suceava.
În momentul în care patrula poliţiei de frontieră s-a apropiat de atelajul hipo, cu intenţia de a-l legitima pe bărbat, acesta a fugit. Polițiștii au procedat la somarea verbala a celui în cauză, însă au fost ignoraţi, iar unul dintre poliţiştii de frontieră a folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.
După o urmărire de aproximativ 200 de metri, bărbatul a fost ajuns de către un poliţist de frontieră în dreptul casei părinţilor, însă în momentul reţinerii, bărbatul a devenit recalcitrant şi a început sa-l lovească pe polițist în zona feței şi a toracelui.
Mai mult, în sprijinul persoanei suspecte, au ieşit din casă şi rudele acestuia, părinţii, cumnatul şi alţi membri ai familiei, care au continuat sa-l agreseze verbal şi fizic pe lucrătorul nostru.
Poliţistul de frontieră agresat s-a apărat, încercând în continuare să-l imobilizeze pe suspect, timp în care, la fata locului a ajuns şi colegul său de patrulă, care a efectuat somaţiile legale prin voce, însă, şi de aceasta dată, au fost ignorate de către persoanele în cauză.
Drept urmare, s-a folosit, din nou, armamentul din dotare fiind trase, conform legii, încă două focuri de avertisment în plan vertical. Imediat, conflictul a fost aplanat.
Agresorul a intrat în casa părinţilor, de unde a sunat la 112, la serviciul de ambulanţă, fiind ulterior transportat la spital.
Între timp, la faţa locului a ajuns şi o echipă operativă, care l-a transportat pe colegul nostru la Spitalul Municipal Rădăuţi.
Atât suspectul, identificat în persoana lui G. Ionel, în vasta de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, cât şi poliţistul de frontieră, au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale, nefiind necesară spitalizarea acestora.
O echipa a inventariat coletele din căruţă şi a stabilit ca acestea conţin 7.030 pachete ţigări, în valoare de peste 56.000 lei.
În prezent se efectuează cercetări față de persoanele implicate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi ultraj, la final urmând ca cei în cauză să fie prezentați procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar