full screen background image

Astăzi se dă sentința în Dosarul Transferurilor

DOSARUL TRANSFERURILOR - COMBO     Este o zi dificilă pentru greii fotbalului care vor afla luni care sunt sentinţele în Dosarul Transferurilor.

Procurorii cer ani grei de închisoare pentru Cristian Borcea, fraţii Becali, George Copos, Jean Pădureanu şi Mihai Stoica.

Nu este exclus însă ca dosarul să fie retrimis în judecată, după ce la termenul precedent apărătorii inculpaţilor au făcut o solicitare în acest sens.

Ioan Becali a recidivat vineri, când s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru al șaselea termen din Dosarul Transferurilor. El a doborât un cameraman, înainte de a intra în sediul instituției. Rând pe rând, au venit apoi toți greii fotbalului.

Ultimul termen în dosarul transferurilor se anunţa deja unul tensionat. Iar pentru George Copos, tensiunea a crescut şi mai mult, atunci când a văzut că este aşteptat de galeria Rapidului. Suporterii sunt nemulţumiţi că echipa nu a mai primit licenţa pentru Liga I.

Audierile au durat nu mai puţin de 9 ore,timp în care greii fotbalului au încercat să convingă instanţa că nu sunt vinovaţi.

Cu toate acestea, procurorii au cerut pedepse cu executare şi pentru Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu, cei care primiseră câte trei ani cu suspendare la instanţa inferioară.

O variantă ar fi ca la sentinţă, magistraţii să păstreze sentinţele anterioare. Şi vorbim aici de 8 ani de închisoare pentru ioan Becali, 7 pentru Victor Becali, tot 7 ani pentru Cristian Borcea, 5 ani de închisoare cu executare pentru George Copos, în timp ce Mihai Stoica a primit 4 ani de închisoare. Iar acuzaţiile sunt cât se poate de grave: spălare de bani, evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

O altă variantă în acest dosar ar fi reducerea pedepselor sau achitarea inculpaţilor.

Marea surpriză poate fi retrimiterea cazului spre judecată. Apărătorii au făcut acest plan de rezervă şi au formulat o solicitare în acest sens, invocând un viciu de procedură.

Condamnări în Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali – 8 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune  şi evaziune fiscală

Victor Becali – 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelaciune şi evaziune fiscală

Cristi Borcea – 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani

George Copos – 5 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

Mihai Stoica – 4 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani

Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu – câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar