full screen background image

20.000 de lei amenzi în brutăriile sucevene

brutar     Inspectorii de muncă suceveni au depistat mai multe deficienţe şi au aplicat sancţiuni contravenţionale agenţilor economici cu activitate în domeniul panificaţiei. Acestea sunt rezultatul unei campanii privind combaterea muncii nedeclarate şi de verificare a modului de respectare a prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în unităţile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie şi produselor făinoase.

În urma verificărilor făcute, inspectorii de muncă suceveni au descoperit 3 angajatori care aveau la muncă tot atâtea persoane fără forme legale de angajare în formă scrisă, aşa cum prevăd actele normative în vigoare. Potrivit inspectorului şef Romeo Butnariu, respectivii agenţii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi care însumează 20.000 de lei.

Pe linia relaţiilor dintre angajatori şi angajaţi, inspectorii de muncă au mai descoperit că, cei dintâi nu au evaluat activitatea profesională desfăşurată de angajatori în 2012; nu au respectat prevederile privind acordarea repausului săptămânal, la control nefiind prezentat, de asemenea, regulamentul de ordine internă, întocmit conform legii. Totodată, unii dintre operatorii economici controlaţi nu au putut face dovada iniţierii negocierilor colective, în vederea încheierii contractului colectiv de muncă la nivel de unitate.  În ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă, un singur angajator, dintre cei 4 controlaţi, s-a ales cu 3 avertismente. Neregulile priveau instruirea neadecvată, instrucţiunile necorespunzătoare şi nedesemnarea persoanelor care să acorde primul ajutor în caz de accidente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar