full screen background image

PDL cere demisia lui Fenechiu

fenechiu     PDL cere demisia lui Relu Fenechiu ca urmare a eşecului înregistrat în privatizarea CFR Marfă. Anunţul a fost făcut vineri de fostul ministru al Transporturilor Alexandru Nazare.

Democrat liberalii spun că Fenechiu a schimbat caietul de saricini şi că acum, potrivit noilor condiţii, şi o firmă mai mare de maxi taxi poate să cumpere CFR Marfă. Mai ales că nu se mai cere experienţă şi licenţă în transportul de marfă, ci doar în transporturi în general.

„Ministrul Fenechiu poate să plece acasă, am înțeles că este la Iași, poate să rămână acolo, avem nevoie de un nou ministru care să ia aceasta privatizare în serios, să ia și ministerul Transporturilor în serios. Solicităm modificarea imediată a caietului de sarcini astfel încât să avem o privatizare corectă, iar revenirea la vechile condiții este absolut necesară. Adică un capital de 100 de milioane de euro, licență în transportul feroviar de marfă și experiență în transportul feroviar de marfă, nu în altfel de transport. Altfel, o firmă de maxi taxi mai măricică poate să cumpere CFR Marfă”, a spus fostul ministru.

Privatizarea companiei CFR Marfă a eșuat, după ce niciunul dintre cei trei ofertanți nu s-a precalificat pentru următoarea etapă în cadrul procesului. Decizia respingerii celor trei ofertanți a fost luată după analizarea și verificarea documentelor depuse de aceștia.

Plicurile cu documentele de participare la licitaţie au fost deschise pe 9 mai, la Ministerul Transporturilor. Cei trei ofertanți pentru privatizarea CFR Marfă sunt OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup si Donau-Finanz Austria.

Preţul de pornire a fost de 180 milioane de euro. În urma acestui eșec, Ministerul Transporturilor va trebui să reia procedura.

comments

comments




Leave a Reply

avatar