full screen background image

Evaziuni fiscale din afaceri cu lemn

material_lemnos     La propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de B. Marian, de 30 ani, din comuna Fundu Moldovei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit. C din Legea 241/2005, în sarcina acestuia fiind reţinut faptul că,  în calitate de administrator de fapt al  unei societăţi comerciale din Câmpulung Moldovenesc, în luna februarie 2012, a înregistrat în contabilitatea firmei operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a cantităţii de 99,91 metri cubi lemn rotund răşinoase în valoare de 16.984,7 lei pe baza unor documente ce nu au calitatea de document justificativ întrucât nu aparţin emitentului consemnat.
Prin aceste activităţi infracţionale s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 6.794 lei.

La propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de P. Sorin, de 61 ani, din municipiul Suceava, pentru  săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c,  din Legea nr. 241/2005.
În sarcina învinuitului, s-a reţinut faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Comăneşti, în luna decembrie 2011, a modificat data emiterii de pe două avize primare de însoţire material lemnos, care au stat la baza întocmirii unui borderou de achiziţii material lemnos de la persoane fizice, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele consemnate, precum şi sumele de bani încasate, sunt fictive.
În urma verificărilor efectuate de către inspectori din cadrul D.G.F.P. Suceava- Activitatea de Inspecţie Fiscală, s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 13.929 lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar