full screen background image

12 stupi cu familii de albine furaţi la Preuteşti

stupi     O persoană în vârstă de 80 de ani, din municipiul Fălticeni a sesizat, ieri, Poliţia despre faptul că i-au fost sustraşi 12 stupi cu familii de albine dintr-o stupină aflată pe raza comunei Preuteşti, satul Leucuşeşti, la mărginea unei păduri.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Postului de Poliţie Preuteşti care a constatat că reclamantul, M. Constantin, are amplasată pe raza satului Leucuşeşti, din luna aprilie 2013, la o distanţă de aproximativ 500 metri de drumul comunal Leucuşeşti, la marginea pădurii ,,Ciorsaci’’, o stupină din care reclamă furtul unui număr de 12 stupi cu familii de albine.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că persoane necunoscute, în perioada 14.05-16.05.a.c., au pătruns prin efracţie, tăind belciugul de la lacătul ce asigura uşa de acces în stupină, iar din interiorul acesteia au sustras 12 stupi cu familii de albine.

Stupii sustraşi sunt confecţionaţi din lemn vopsit cu culoare verde fiind numerotaţi în partea din spate cu vopsea de culoare roşie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului în valoare de 6.000 lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar