full screen background image

Regionalizarea, un adevărat proiect de țară

liviu dragnea     “Istoria nu ne va ierta dacă ratăm acest moment pentru realizarea regionalizării”, spune vicepremierul Liviu Dragnea. El este de părere că regionalizarea este un adevărat proiect de ţară, care nu poate avea culoare politică.

Concluziile vicepremierului vin după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles, cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Siso, pe tema regionalizării.

„Regionalizarea nu este un proces care să poată avea culoare politică, este un adevărat proiect de ţară, nu este proiectul PSD-ului, nu este proiectul lui Liviu Dragnea. Suntem în acest an într-o fereastră de oportunitate care poate fi unică, în care o majoritate uriaşă în Parlament, cu decizie politică şi cu determinare poate rezolva mari proiecte ale României care au stat în aşteptare foarte mult timp”, a spus Dragnea.

Vicepremierul a subliniat că regionalizarea este importantă şi în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene, pentru că, odată înfiinţate regiunile, se va reduce birocraţia.

„Dacă vor rămâne opt regiuni, de exemplu, în România, birocraţia se poate micşora de opt ori, pentru că vom transfera către regiuni, pe măsură ce ele vor fi acreditate, competenţele autorităţilor de management”, a mai spus vicepremierul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar