full screen background image

Focar de hepatită în judeţul Bacău

hepatită a    Un număr de zece persoane din localitatea Iteşti, judeţul Bacău, au ajuns la spital, unde au fost diagnosticate de către medici cu hepatită de tip “A”, cunoscută şi ca “boala mâinilor murdare”.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău, majoritatea cazurilor de boală sunt la copii sub nouă ani, printre cei care au contractat virusul hepatic fiind chiar şi un copil de doi ani.

“Cu excepţia unui singur caz, celelalte au fost confirmate serologic, prin analize de laborator. Cauza apariţiei focarului de hepatită este lipsa măsurilor elementare de igienă, transmiterea virusului făcându-se prin contact, după ce copiii s-au jucat împreună”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul epidemiolog din cadrul DSP Bacău, Anca Dancău.

Pentru a preveni extinderea focarului, autorităţile sanitare băcăuane au făcut vaccinări în rândul celor 13 copii de grădiniţă din Iteşti. Totodată, medicul de familie din localitate supraveghează clinic întreaga comunitate, fiind totodată intensificate şi măsurile de dezinfecţie, în special în unităţile de învăţământ.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar