full screen background image

Se asfaltează şi Bulevardul „Sofia Vicoveanca”

asfaltari     La început de săptămână, municipalitatea suceveană de declanşează lucrările de turnare a unui covor proaspăt de asfalt pe Bulevardul „Sofia Vicoveanca”, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. Bulevardul, care acum este cârpit cu pavele,  face joncţiunea cu magistrala rutieră principală a urbei reşedinţă de judeţ, anul trecut aceasta fiind modernizată cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional.

Primarul Ion Lungu spune că starea arterei cu pricina, până la porţiunea modernizată era necorespunzătoare,  mai ales în condiţiile în care Bulevardul „Sofia Vicoveanca” este considerat poarta de intrare în Suceava.  „Ne propunem să atacăm porţiunea rămasă până la magistrala principală, începând de la  staţia de 110 kV, de la intrarea în municipiul Suceava, în asfaltări intrând Bulevardul Sofia Vicoveanca. Intenţionăm să facem o lucrare de calitate în acea parte a oraşului, unde există foarte multe peticiri cu pavele,  o soluţie temporară bună adoptată în perioada de sfârşit de iarnă. Aceasta  este poarta de intrare în oraş, de aceea vrem să turnăm un covor asfaltic de calitate”, arată şeful administrativului local sucevean, Ion Lungu.

Deşi au fost luate în calcul, modernizarea Bulevardului „Sofia Vicoveanca”, până la intersecţia cu Bulevardul „1 Decembrie 1918”, nu a putut face obiectul intervenţiilor cu fonduri europene. La sfârşitul anului 2011, primarul Ion Lungu constata că, necesară fiind o lărgire a benzilor, se risca intrarea în conflict cu proprietarii expropriaţi,  iar din cauza proceselor, şi pierderea finanţării comunitare pentru restul proiectului de modernizare. La finele săptămânii trecute au fost finalizate lucrările de plombarea a străzilor „Mihai Viteazu”, „Traian Vuia” şi o porţiune din DN 29, artere suferinde de pe urma îngheţului şi dezgheţului  repetate din sezonul friguros care a trecut.  

comments

comments




Leave a Reply

avatar