full screen background image

Program de încurajare a consumului de fructe în şcoli

fructe     Camera Deputaţilor a aprobat marţi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, extinzând programul şi la nivelul clasei pregătitoare.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 272 voturi “pentru”, 42 “împotrivă” şi două abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, proiectul fiind adoptat de Senat pe 30 octombrie 2012.

În punctul de vedere al Guvernului se arată că aceste modificări stimulează competitivitatea producătorilor de mere din România şi aduce sănătate în rândul copiilor.

Deputatul democrat-liberal Tinel Gheorghe a precizat că PDL nu va susţine proiectul de act normativ în forma prezentată.

“Veniţi şi continuaţi programul de centralizare, iar motivaţia secretarului de stat că pentru a veni în interesul producătorilor de fructe nu are nicio legătură. Practic, daţi achiziţia publică pentru fructe preşedinţilor de Consilii Judeţene, ca aşa e la noi în România. Când interesul bate principiul se poate modifica legea şi o modificaţi când la Ministerul Sănătăţii, când la Ministerul Educaţiei şi la Agricultură şi tot aşa şi descentralizarea rămâne pe hârtie”, a declarat de la tribuna Camerei Deputaţilor deputatul Tinel Gheorghe.

La rândul său, deputatul social-democrat Petre Daea a îndemnat deputaţii să voteze “conform conştiinţei” pentru aprobarea actului normativ.

“Zona de interes politic se subordonează programelor care trec dincolo de paternitatea aprobării lor, cu alte cuvinte PDL, prin efortul Executivului, în 2010 a aprobat acest program de introducere a fructelor în şcoli, bine a făcut. Spre cinstea actualului Guvern a extins programul ducându-se şi acolo unde elevii sunt în şcoli la clasa pregătitoare. Îmi e greu să înţeleg speculaţiile colegului pe care îl apreciez (Tinel Gheorghe -n.r.), dar îmi lasă un gust amar şi nu de mere. Motiv pentru care vă îndemn să decideţi conform conştiinţei pentru aprobarea acestui act normativ”, a afirmat deputatul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar