full screen background image

Preşedintele CJ Harghita a fost eliberat

Borboly Csaba     Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, propunerea de DNA arestare preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Acesta este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, Borboly Csaba a făcut decontări ilegale pentru lucrări de asfaltare, ar fi determinat falsificarea unor documente şi ar fi solicitat returnarea unei părţi din valoarea unui contract de asfaltare, sub formă de sponsorizări.

Instanţa a respins şi propunerea de arestare preventivă a consilierului judeţean Palffy Domokos, a şefului Direcţiei Drumuri din Consiliului Judeţean, Csiszer Botond Benedek, şi a fostului vicepreşedinte al CJ Harghita, Sofalvi Laszlo.

Instanţa a decis obligarea tuturor să nu părăsească localitatea de domiciliu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar