full screen background image

Ponta vrea majorări salariale diferențiate la bugetari

ponta 3     Premierul Victor Ponta vrea salarii mai mari pentru bugetari, însă în mod diferenţiat, în funcţie de venituri şi profesii. Cu alte cuvinte, cine are acum un salariu mai mic, are şanse mai mari să se aleagă cu o creştere mai mare a venitului lunar.

“Eu nu cred că ar trebui să mai mărim salarii la bugetari în mod egal. Să dăm indexări diferenţiate, categoric da. Pe categorii de venituri şi de profesii. În continuare cred că salarizarea în educatie şi sănătate este mult prea mica în raport cu toate celelalte instituţii. Cu cât indexăm la fel, mărim decalajul, că unuia care are 70 de milioane îi mai dau şapte milioane, cu 10 la sută”, a declarat premierul la România TV.

Cu toate acestea, bugetarii nu vor mai avea parte în acest an de creşteri salariale, atenţionează premierul. Asta în condiţiile în care România este singura ţară din Uniunea Europeană în care s-au majorat pensiile şi salariile în perioadă de criză. Cât despre taxele impuse de Guvernul USL..

“Si Angela Merkel pune taxe, si Mark Rutte, prim-ministrul Olandei, pune taxe. (…) Am rezolvat o suta de lucruri, n-am rezolvat unul dintre ele”, a mai spus primul ministru.

Totodată, Victor Ponta a confirmat faptul că s-au găsit bani pentru plata pensiilor militare care au fost recalculate începând cu 1 ianuarie 2014. Nu acelaşi lucru l-a putut însă spune şi despre mărirea alocaţiilor anunţată de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar