full screen background image

Hoţi de cablu de cupru, prinşi la Fălticeni

hoti de cablu     Polițiștii au reuşit identificarea lui P. Laurenţiu, de 18 ani şi I. G., de 17 ani, ambii din comuna Vultureşti, judeţul Suceava, în timp ce încercau să valorifice cablu de cupru la un centru de colectare a materialelor refolosibile din municipiul Fălticeni.

Fiind efectuate cercetări, s-a stabilit activitatea infracţională a celor doi, în sensul că în noaptea de 14/15.04.2013, împreună cu I. M., de 17 ani, din comuna Vultureşti au tăiat şi sustras cantitatea de 55 metri liniari de conductori telefonici, între localităţile Pleşeşti şi Mereşti.

La transportul cablului telefonic sustras, cei trei autori au fost ajutaţi de  A. L., de 16 ani, din comuna Vultureşti şi au ascuns cablul în pădurea de la limita localităţii Jacota, comuna Vultureşti.
Ulterior, cei trei autori, împreună cu I. A., de 16 ani,  din comuna Buneşti, au îndepărtat învelişul izolator al cablului şi l-au ascuns într-o altă locaţie, iar în momentul în care încercau să-l valorifice la centrul de colectare au fost depistaţi de polițiști.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat – reţinută în sarcina autorilor P. Laurenţiu, I. G. şi I. M., complicitate la furt calificat, faţă de A. L. şi tăinuire – reţinută  în sarcina lui I. A.
Asupra învinuiţilor a fost găsită cantitatea de 21,9 Kg cablu cupru, acesta având învelişul izolator îndepărtat – ars, acesta neputând fi restituit unităţii prejudiciate întrucât a fost prelucrat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar