full screen background image

Deputatul Iane critică atitudinea unor oficiali ruşii

Ovidiu Iane     Deputatul USL de Suceava, Ovidiu Iane, nu este de acord cu atitudinea pe care unii oficiali ruşi au avut-o cu privire la situaţia actuală şi la viitorul Republicii Moldova.

Iane a criticat declaraţia făcută de un deputat rus, Iosif Kobzon, care a afirmat la un post de televiziune că „Moldova a fost a noastră, într-un trecut nu chiar îndepărtat. Iar politicienii au pierdut-o. Cred că dacă acum s-ar anunța un referendum, toate ar reveni la starea inițială”.

Deputatul sucevean este nemulţumit şi de afirmaţia vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în data de 9 mai a.c., când Rusia a aniversat victoria asupra nazismului, care a afirmat „la Chişinău mă voi întâlni cu politicienii moldoveni şi le voi spune că nu trebuie să existe o astfel de politică, care să interzică să ţinem minte lucrurile sfinte. Doresc ca Moldova să se întoarcă spre 9 mai, pentru că noi toţi suntem în viaţă, datorită veteranilor”.

Într-un mesaj adresat celor doi politicieni din Rusia, Ovidiu Iane arată că, dupăpărerea lui, cetăţenii României şi Republicii Moldova împart aceeaşi origine şi istorie. „Nu vă folosiți de greutățile geopolitice ale României în epoci tulburi pentru a vă însuși ceea ce nu vă aparține și nu v-a aparținut niciodată pe drept”, este mesajul pe care Ovidiu Iane l-a transmis.

comments

comments




Leave a Reply

avatar